När passar smörgåstårta via catering?

De flesta restauranger och matbutiker som erbjuder catering har smörgåstårta i sitt utbud. Det är en standardprodukt som även brukar finnas i flera olika utföranden. Men passar det alltid med smörgåstårta eller bör annat väljas?

Då är smörgåstårta bäst

  • När du ska förvara maten innan servering
  • När kall mat prioriteras
  • Billig festmat

Catering kan innebära att maten blir hemkörd precis innan den ska serveras. Bordet är dukat, gästerna sitter plats och det enda som kvarstår är att maten blev levererad. I detta fall kan vilken mat som helst beställas. Men när maten ska förvaras ett tag innan servering är smörgåstårta ett perfekt alternativ. Ställ in dem i kylskåpet timmarna innan ni ska äta och ta fram dem när det blir dags att äta. Sett till pris per person är smörgåstårta även mycket billigt. Detta i förhållande till andra rätter som kan beställas via catering. Det är relativt enkelt för cateringföretagen att göra iordning tårtorna i god tid, det är sällan dyra livsmedel och hanteringen är enkel.

Då är smörgåstårta inte lika lämpligt

  • Vid längre sittningar
  • Om varm mat efterfrågas

Är det en längre middagsbjudning eller en fest med underhållning från scen? Med andra ord tillfällen då gästerna kommer sitta länge vid bordet. Då kan smörgåstårta upplevas ”fattigt”. Välj hellre en lyxigare trerättersmiddag eller liknande. Men även här kan cateringföretag anlitas – välj bara något annat från deras meny.

Smörgåstårta via catering – både vid fest, sorg och vardag

Även om det inte finns några specifika maträtter som kännetecknar glädje, sorg osv. så bör smörgåstårtor anses passa oavsett tillfälle. Det är vanligt på fester, studenten och begravningar. På bröllop förekommer det men här kan det upplevas lite för enkelt.

Hitta rätt restaurang i Stockholm

Libanesiskt, svenskt eller italienskt? Vegan eller vegetarian? Utan nötter eller laktosfritt? Bland de större aktörerna i Stockholm hittas catering inom det mesta. Dessutom kan de ofta anpassa tårtorna efter beställning. Önskas priset hållas nere bör offerter tas in från flera restauranger. I en snabb jämförelse av 8 restauranger i Stockholm var prisskillnaden 20 – 30 % mellan dyraste och billigaste restaurangerna. Detta om deras enklaste tårtor (oftast med ost och skinka) jämfördes. Kom även ihåg att fråga vilka tjänster de kan erbjuda utöver maten. Ska de servera maten, ta hand om disken eller till och med duka upp allt inför att gästerna kommer?