190426 – bloggtest

Åå Ää Öö – Sätt att tänka

  • Stor skogsbrand i USA bildar eget väder

    Flera massiva skogsbränder härjar i USA. I Kalifornien har en man gripits misstänkt för att ha anlagt delstatens största brand i år, och i Oregon har lågorna blivit så omfattande att de skapat ett eget väder.

  • Rapport: Europas värmebölja förstärktes med 3 grader på grund av människor

    Den kraftiga värmeböljan i mitten av juli, som bland annat orsakade flera dödsfall i Grekland och tvingade en flygplats att stänga, förstärktes upp till tre grader på grund av människans klimatpåverkan. Det konstaterar ett forskarnätverk i en ny rapport – som också visar att värmeböljorna nu kommer tidigare på året.

  • Ryska kultbilen återuppstår – men tillverkas i Kina

    Ryska Volgabilar – en sentimental symbol för vad industrin i det forna Sovjetunionen förmådde – gör comeback. Men när bilmärket nu återuppstår kommer modellerna från den kinesiska tillverkaren  Chang’an. Ett tecken i tiden, när Rysslands beroende av Kina bara ökar.

  • Johan Esk: Hästpiskaren för tankarna till sexköpare

    PARIS. Redan före invigningen kan OS 2024 ha fått fram det som blir spelens värsta skandal och den som blir största hjälten. Skandalen är superstjärnan som visade sig vara djurplågare. Hjälten är eleven som vågade vara visselblåsare.

  • Nathan Shachar: Netanyahus tal i USA möttes av stor skepsis på hemmaplan

    JERUSALEM. Räknat i antalet hurrarop och stormande applåder var Benjamin Netanyahus brandtal i den amerikanska kongressen en succé. Men i Israel vann hans retoriska glansnummer inga nya anhängare.

  • Ministern: Säkerhetszoner kan användas i en hel kommun

    Efter att polisen beslutat att inte förlänga säkerhetszonen i Södertälje inträffade flera allvarliga våldsdåd. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) vill inte lägga sig i beslutet, men konstaterar att polisen har en stor flexibilitet. – Det är polisen som måste avgöra om och när och hur en sådan zon ska användas. Det gäller även geografin.

  • Ledare: Något är ruttet bland Malmös Palestinaaktivister

    Malmös Palestinaaktivister måste rensa i leden. Att ropa våldsbejakande slagord och sätta press på en enskild journalist hör inte hemma i en demokrati.

  • Open AI släpper egen sökmotor

    Företaget Open AI presenterade under torsdagen en ny AI-baserad sökmotor. DN:s Hugo Ewald svarar på tre frågor om den nya tjänsten.

  • Syster och sambo gör Anton Källberg sällskap i OS

    ESKILSTUNA/PARIS. Stina var mindre än ett år gammal när hon satt uppkrupen på ett bordtennisbord. Anton flyttade hemifrån när han var 14 för att bli en bättre spelare. Syskonen Källberg vet att det ska böjas i tid om det medaljer ska bli.

  • Cas friar Sveriges olympiska kommitté inför OS

    Cas, idrottens skiljedomstol, friar Sveriges olympiska kommitté (SOK), rapporterar Radiosporten.