190426 – bloggtest

Åå Ää Öö – Sätt att tänka

 • Insändare. Isolera Iran i stället för att spela med i regimens gisslantagande

  INSÄNDARE. Sverige bör tillsammans med EU minimera de ekonomiska förbindelserna för att få ett slut på mullornas smutsiga spel. Isolera Iran i stället för att spela med i regimens gisslantaganden, skriver tolken och författaren Ali Shafiei.

 • Insändare. Noterat av DN:s läsare den 18 juni

  INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare ger kortfattat sin syn på läget i Sverige och världen samt DN:s innehåll tisdagen den 18 juni 2024.

 • Psykologen: ”Det är vårt ansvar att skydda barnen”

  Hur hanterar man som förälder att barnen kan råka se otäcka videoklipp i sociala medier? Och hur rustar man sitt barn för ett hårt klimat i gruppchattar? Psykologen Anna Hellberg Björklund säger att det framför allt handlar om att guida sina barn: – Man skulle aldrig släppa ut sitt barn i trafiken direkt efter att det har lärt sig cykla.

 • Pojkarna spelade tv-spel tillsammans en vecka före mordet

  Den 16-årige pojken ska ha mördats vid en viadukt av två jämnåriga killar, den ene en nära vän. Bara några dagar innan mordet hade de spelat Fortnite tillsammans. Bakgrunden till den tragiska händelsen var, enligt åtalet, bråk och svartsjuka. – Det har funnits en konflikt men jag tror inte att detta var något som kunde förutses på något sätt, säger vice chefsåklagare Helene Jacobsson.

 • Insändare. EU ger regeringen en ny chans för miljöpolitiken

  INSÄNDARE. EU:s naturrestaureringslag kan ge ett renare, hälsosammare och mer konkurrenskraftigt Sverige. EU ger regeringen en ny chans för dess akilleshäl, miljöpolitiken, skriver Niklas Olausson.

 • Insändare. Blanda egen biodiesel när regeringen sviker

  INSÄNDARE. Många dieselbilägare har råd att bidra till en friskare planet som även våra barnbarn kan leva på. Blanda egen biodiesel när regeringen sviker, skriver Pelle Forsberg.

 • Torbjörn Petersson: Putin vill ha vapen av Nordkorea när han träffar Kim Jong-Un

  De behöver varandra så väl Ryssland och Nordkorea, världens två mest utfrysta länder. Inga andra nationer är så utsatta för omvärldens sanktioner. När Vladimir Putin besöker Kim Jong-Un i Pyongyang är det för att få fortsatt hjälp med vapen i Ukraina. Men det växande samarbetet kan också leda till ryska turister i Nordkorea.

 • Djalalis ord till Kristersson: ”Varför inte jag, efter 3 000 dagar?”

  Den fängslade svenskiranske forskaren Ahmadreza Djalali är kvar i Evinfängelset i Iran. I en ljudinspelning vänder han sig direkt till statsminister Ulf Kristersson (M). – Herr statsminister, du beslutade att lämna mig kvar med stor risk att bli avrättad i Evinfängelset, säger han.

 • Därför får nioåriga Lisa tillfälligt uppehållstillstånd

  Så sent som januari i år skulle nioåriga Lisa skickas ensam till Albanien. I går, måndag, stoppades utvisningen och flickan fick ett tillfälligt uppehållstillstånd i 13 månader. Nu förklarar Migrationsverkets biträdande rättschef Anna Lindblad vad beslutet innebär för Lisa.

 • Bröt näsan – osäkert när Mbappé kan spela igen

  Frankrikes anfallsstjärna Kylian Mbappé bröt näsan i gårdagens premiär mot Österrike. Det är oklart när han kan spela igen. I värsta fall är hans EM över efter bara en match. – Det är för tidigt att sätta en tidtabell, säger franska fotbollsförbundets ordförande Philippe Diallo.