Odla i stora krukor och planteringskärl

Färgglada växter, gröna buskar och blad, träd och annan växtlighet skapar en ombonad känsla i alla typer av utemiljöer – offentliga så väl som privata. Med rabatter och planeringar i marken tillkommer mycket arbete och det finns flera fördelar med att välja att odla i stora krukor och planteringskärl i stället. Dessutom är det snyggt och det finns otroligt mycket att välja bland. Skyltab erbjuder stora krukor och planteringskärl som kan användas både i park och trädgård.

Fördelar med växtlighet i stora krukor och planteringskärl

Det finns flera fördelar med att odla i stora krukor och planteringskärl i stället för att odla direkt i marken. Dels är krukorna och kärlen en fin detalj i sig, dels är det enkelt att placera ut dom efter behag. Lådor och kärl drabbas vanligen inte av ogräs i samma utsträckning, vilket underlättar skötseln.

En annan fördel är att det inte finns några större begränsningar för vad som kan odlas – stora krukor och planteringskärl passar till det mesta, så som:

  • Säsongsblommor
  • Buskar
  • Perenner
  • Träd
  • Prydnadsgräs

Det går givetvis även att odla ätbart, till exempel tomater och annat som kräver mycket jord för att växa och frodas bra. Med stora krukor och planteringskärl hålls jorden dessutom varm på ett annat sätt än vad den görs i marken, något som är gynnsamt för många typer av växtligheter.

Passar i alla typer av utemiljöer

Stora krukor och planeringskärl kan användas i princip var som helst, så som i privata trädgårdar. Dom riktigt stora modellerna syns dock ofta i offentliga miljöer – i parker, på torg, på offentliga uteplatser och så vidare. Det är inte helt ovanligt att stora krukor och kärl används som farthinder – både inne i städer och ute på landsbygden.

Var finns dom att köpa?

Stora krukor och planeringskärl finns att köpa på olika ställen – bland annat i trädgårdsbutiker och på nätet. För dom största varianterna med väldigt stor volym, sådana som ofta används i offentliga miljöer, är det dock enklast att leta hos en leverantör som erbjuder produkter just för det. Leta efter företag som butiker som säljer produkter till kommuner, bostadsrättsföreningar och liknande så kommer det garanterat dyka upp något.

Ett annat tips för den som är på jakt efter planteringskärl är också att jämföra priser från olika leverantörer. Det finns många modeller och material att välja bland och även sådant kan påverka priset – men det är alltid bra att jämföra.